Hur uttrycker vi oss på bild?

April månads tema är portrait: expression. Det finns många olika sätt för en människa att visa uttryck; glädje, hoppfullhet, uppmärksamhet, trötthet, frustation, likgiltighet, och sorg för att nämna några få exempel. Som exempel vill jag visa min far, nu 80 år som jag tog för ett par år sedan.

Dad_expressions

Technical Information:
– Camera: Nikon D300
– Lens: AF NIKKOR 50 mm
– Aperture: f2.8
– Exposure time: 1/500 – 1/640 s
– ISO 200

Technique:
– Lightroom b/w conversion, 3 images composed to 1 image in Photoshop Elements

Bilden på mig själv överst tog jag när jag var rejält trött och gäspade stort sent på måndagskvällen, men den bilden skulle mycket väl kunna visa ilska och frustation. Jag brukar själv inte stå framför kameran så detta är nog premiär när det gäller att göra en selfie offentligt, och detta blev den enda bilden som jag kände skulle fungera.

Technical Information:
– Camera: Nikon D300
– Lens: AF-S NIKKOR 40 mm macro
– Aperture: f4
– Exposure time: 1/125 s
– ISO 200
– Ring flash (LED) on full power
– Remote trigger

Technique:
– Developed in Lightroom, b/w conversion.
– Blue filter applied, changed colors very hard.

5 comments on “Hur uttrycker vi oss på bild?”

Comments are closed.