Fotoutställning i Västerås sätter kvinnor i fokus inför Internationella kvinnodagen

Under rubriken “Kvinnor i fokus” ställer Studio 021 ut fotografier på Culturen i Västerås i mars. Utställningen som sammanfaller med Internationella kvinnodagen den 8 mars försöker visa upp hur kvinnors vardag ser ut idag i Sverige och världen.

Studio 021 är ett foto- och konstnärskollektiv med säte i Västerås som består av både kvinnor och män. Medlemmarna har gemensamt arbetat med en blandning av olika fotografiska stilar som dokumenterar och konceptualiserar kvinnors vardag samt de utmaningar som följer därmed. Fotografierna speglar också de unika möjligheter som det feminina genuset har att förverkliga sina drömmar till nytta för sig själva och de runt omkring dem.

Fotograf Lisa Westermark

Fotograf Lisa Westermark

Utställningen hänger på Culturen i Västerås 2-27 mars. Vernissagen äger rum måndagen 2 mars 17:00. Allmänheten är välkommen. Visartisten Tina Wilhelmsson kommer bjuda på musik och sång. Inledningstalare är Vasiliki Tsouplaki, oppositionsråd (V).

Studio 021 är en ideell samt politiskt och fackligt fristående förening med säte i Västerås som har som ändamål att främja fotografi och konst framställd av dess medlemmar. Medlemmarna i Studio 021 är Victoria Ben Chivar, Crystal Nystedt, Magnus Nystedt, Manikandan Prakash och Lisa Westermark.

Klicka på bilden till höger för att ladda ner en högupplöst version.

För mer information om Studio 021 eller utställningen kontakta:

Magnus Nystedt
magnus@nystedt.org
073 708 55 06